Schab z suszonymi jabłkami
Wypróbuj inną wersję tradycyjnego faszerowanego schabu

Opublikowano: 23.03.2010, 13:29
Reklama
Dla 6 osób
Czas przygotowania 60 minut
Reklama
Składniki:
- 100 g mięsa mielonego
- 100 g suszonych jabłek
- 700 g schabu środkowego
- 1 Fix Soczysty Schab w sosie winnym KNORR
Przepis poleca marka

Sposób wykonania:
1. Wymieszaj mięso mielone z posiekanymi jabłkami suszonymi.
2. Zrób w schabie podłużne nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz.
3. Umieść mięso w woreczku do pieczenia i posyp Fixem Soczysty Schab w sosie winnym KNORR.
4. Piecz w temperaturze 180° C przez około 60 minut.
5. Podawaj schab na gorąco, lub na zimno jako wędlinę.
Wielkanocne przepisy - forum >>
Reklama

Reklama
Reklama
Reklama